Zupa krem z papryki i pomidorów z przecieru CIRIO

27 lutego 2017, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

W ramach naszej Wielkiej Akcji Testowania mamy przyjemność zaprezentować kolejną smaczną potrawę przygotowaną przez blogerkę Latosiowy-dom.blog.pl, która tym razem przygotowała nam zupę-krem z papryki i pomidorów z przecieru marki CIRIO:

Zupa pyszna, sycąca i pełna witamin!
Do tego kolor, który kusi i przyciąga apetycznie!
Można ją prosto zrobić z małą pomocą pysznego koncentratu od CIRIO Przecier pomidorowy Passata Rustica
Wyjątkowy przecier o nieporównywalnej gęstej konsystencji. Jest tak gęsty, że możesz zaczerpnąć go za pomocą widelca.
Pomidory przeznaczone do produkcji Przecieru pomidorowego są rozgrzewane i przecierane przez sito.


Co nam trzeba?
3  czerwone papryki + 1 łyżka oleju rzepakowego
0,4 l bulionu drobiowego
400ml przecieru pomidorowego Cirio
1 łyżka oleju
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
sól ziołowa -pół łyżeczki
pieprz ziołowy- pół łyżeczkiRobimy!
Paprykę myjemy, kroimy na pół, oczyszczamy z nasion, układamy w naczyniu do zapiekania, skrapiamy olejem i pieczemy około godziny w 180 stopniach.
Będzie robić nam się prawie czarna. Studzimy, obieramy ze skórki i tniemy na drobno
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, dodajmy posiekaną cebulę, podsmażamy, aż się zeszkli i zacznie złocić, dodajmy przeciśnięty przez praskę, obrany czosnek i paprykę.
Smażymy całość przez chwilkę.
Zalewamy naszym przecierem, mieszamy całość, dodajemy do ciepłego bulionu i miksujemy blenderem na gładko.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i zajadamy z kleksem śmietany i natką pietruszki.
Smacznego!

Testowała: latosiowy-dom.blog.pl

zobacz również:

  1. Klub Blogera
  2. Nasze Konkursy
  3. Testy Blogerek
  4. Baza Blogerek