Zupa-krem z groszku

15 czerwca 2011, dodał: Madzia444
Artykuł zewnętrzny

Lubisz zielony groszek? Jeśli tak, to koniecznie wypróbuj przepis na tą pyszną, zdrową i ekspresową zupę kremową.

Do przygotowania zupy potrzebujesz:

– 1 opakowanie mrożonego groszku (30 dkg)
– 6 ziemniaków
– litr bulionu warzywnego z kostki
– 6 łyżek śmietany
– vegeta
– gałka muszkatołowa
– pieprz, cukier
– groszek ptysiowy

Wykonanie zupy:

Obrane i drobno pokrojone ziemniaki oraz nierozmrożony groszek wsypać do wrzącego bulionu. Całość gotować na małym ogniu ok.20 minut. Następnie zupę zmiksować. Przyprawić do smaku vegetą, pieprzem, cukrem i gałką muszkatołową. Zupę rozlać do miseczek, a na wierzchu każdej z porcji zrobić kleksa ze śmietany. Podawać z groszkiem ptysiowym. Pycha!!!

fot. redakcja



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz