Paprykowa zupa-krem

7 września 2013, dodał: milky

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Składniki

– 6 czerwonych papryk
– puszka pomidorów
– ząbek czosnku
– olej
– marchewka
– 2 cebule
– łyżeczka ostrej i słodkiej papryki
– sól, pieprz
– 4 łyżki śmietany
– listki bazylii do dekoracji

Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklij w garnku na oleju. Dorzuć pokrojona paprykę i duś około 10 minut. Dołóż pokrojoną w plasterki marchewkę, dodaj pół szklanki wody, duś około 10 minut, dodaj pomidory i duś jeszcze 5 minut. Potem zmiksuj całość, dodaj przyprawy. Podawaj ze śmietaną i bazylią.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Ja najczęściej unikam decyzji, jak ktoś pyta o coś niewygodnego dla mnie...
Jak sprawdzić fachowców od remontu?…
Myślę, że w czasie remontu warto pokazać to, co już zrobili komuś zaufanemu,...
Opieka medyczna
W ogóle chyba idziemy w tę stronę co USA, wydaje mi...
Zbieractwo i zakupoholizm
Tego nałogu się nie kontroluje, wolna przestrzeń jest dla takiej osoby brakiem, trzeba ją wypełnić...