Zupa krem kalafiorowo-serowy

18 grudnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Moje ulubione rodzaje zup- kremowe , delikatne kremy – pycha .
Czas : 1 godzina

Składniki :

1 mały kalafior
3 średnie ziemniaki
1 Camembert
10 dag sera pleśniowego typu Roquefort
2 łyżki masła
1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18 %
sól
2 łyżki pokrojonego koperku
pieprz kolorowy grubo mielony
6 szklanek wody
Kalafior podzielić na różyczki, ziemniaki pokroić w kostkę – zalać lekko osolona wodą i gotować 30 minut. Wrzucić pokrojone w kostkę sery i masło – zagotować i ogrzewać na małym gazie 10 minut. Zmiksować na krem w malakserze . Dolać śmietankę .Wymieszać.
Podawać w bulionówkach lub filiżankach do popijania posypana koprem i grubo zmielonym kolorowym pieprzem

file1292661794



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.