Zupa brukselkowa na boczku wędzonym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa brukselkowa na boczku wędzonym

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 Składniki:

  • 3 cebule
  • 2 selery
  • 0,5 kg brukselki
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 1 litr wywaru z boczku i schabu

1. Bazę do zupy zagotowujemy (miałam akurat taką po boczku i schabie gotowanymi do pasztetu)

2. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w piórka i dodajemy do bazy

3. Brukselkę myjemy, obieramy z zewnętrznych liści (ja też przycinam ją) i dodajemy do bazy

4. Boczek wędzony kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy do gotującej się bazy

5. Gotujmy jeszcze 5-10 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem

file1425762519

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...