URODA I ZDROWIE

Zupa brukselkowa na boczku wędzonym

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl

 Składniki:

  • 3 cebule
  • 2 selery
  • 0,5 kg brukselki
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 1 litr wywaru z boczku i schabu

1. Bazę do zupy zagotowujemy (miałam akurat taką po boczku i schabie gotowanymi do pasztetu)

2. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w piórka i dodajemy do bazy

3. Brukselkę myjemy, obieramy z zewnętrznych liści (ja też przycinam ją) i dodajemy do bazy

4. Boczek wędzony kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy do gotującej się bazy

5. Gotujmy jeszcze 5-10 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem

file1425762519

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...