Zrazy ze schabu z warzywami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zrazy ze schabu z warzywami

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny
  • 5 plastrów schabu
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • 150 ml wywaru z warzyw
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej kokosowy do smażenia

 

1. Cebulę siekamy i podsmażamy przez 5 minut

2. Dodajemy posiekaną paprykę oraz ziarna słonecznika i dusimy następne 5 minut

3. Doprawiamy do smaku

4. Schab myjemy i rozbijamy tłuczkiem z obu stron

5. Przygotowany farsz nakładamy na płaty mięsa i rolujemy

6. Podsmażamy na gorącym oleju ze wszystkich stron

7. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wywarem z warzyw

8. Pieczemy około 45 minut w temp. 200 stopni

file1425761913

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz