URODA I ZDROWIE

Zrazy ze schabu z warzywami

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
  • 5 plastrów schabu
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • 150 ml wywaru z warzyw
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej kokosowy do smażenia

 

1. Cebulę siekamy i podsmażamy przez 5 minut

2. Dodajemy posiekaną paprykę oraz ziarna słonecznika i dusimy następne 5 minut

3. Doprawiamy do smaku

4. Schab myjemy i rozbijamy tłuczkiem z obu stron

5. Przygotowany farsz nakładamy na płaty mięsa i rolujemy

6. Podsmażamy na gorącym oleju ze wszystkich stron

7. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wywarem z warzyw

8. Pieczemy około 45 minut w temp. 200 stopni

file1425761913

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...
Anoreksja
A moja siostrzenica ma 14 lat i jest zadowolona że wygląda jak...