URODA I ZDROWIE

Schabowy gulasz błonnikowy

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl

 

  • ok. 0,4 – 0,5 kg schabu
  • 1/5 łyżeczki pieprzu
  • 1/5 łyżeczki kurkumy
  • 1/5 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki słonecznika
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 200 ml wywaru z warzyw
  • olej kokosowy

 

1. Pieprz, kurkumę, curry i zioła prowansalskie łączymy w miseczce.

2. Obtaczamy w nich umyty i pokrojony w kostkę schab. Tak przygotowane mięso smażymy na patelni na oleju.

3. Wywar z warzy zagotowujemy

4. Dodajemy do niego podsmażone mięso. Zagotowujemy.

5. Dodajemy zmielony słonecznik i siemię lniane

6. Mieszamy. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu przez 3-5 minut

7. Podajemy z jedną z sałatek lub surówek

file1425761800

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...
Anoreksja
A moja siostrzenica ma 14 lat i jest zadowolona że wygląda jak...