Zrazy indycze nadziewane porami w sosie serowym

12 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Pyszne danie: połączenie mięsa z porami jest super, do tego ten pyszny deliktany serowy sos

składniki:

2 pory

– sól, pieprz

– 8 sznycli z indyka

– 4 plastery szynki

– 4 łyzki oleju

– pół szklanki białego wina

– 20 dag śmietanki kremówki

– 10 dag sera topionego

– po 2 łyżki jasnej zasmażki

– zioła

– pieprz czerwony

Pory oczyścić, naciąć wzdłuż, do garnka z wrzącą wodą i osoloną włożyc pory i gotować 6 minut. Odcedzić, wystudzić, polewać zimną wodą. Zupełnie zimne pory pokroić na 10 cm kawałki. Sznycle z indyka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. lekko rozbić tłuczkiem pomiędzy dwiema warstwami folii spożywczej. Kawałki mięsa oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem, na każdym sznyclu położyć po pół plasterka szynki i kawałek pora, płaty mięsa zwinąc i spiąć wykałaczką. W rondelku rozgrzac olej, zrumienić roladki, podlać winem, dusic pod przykryciem 15 minut. Mięso przełożyć na talerzyk, trzymac w cieple, do sosu dolać smietankę, dodać serek, mieszać podgrzewać , aż sie rozpuści.Sos zagęścić zasmażką. Wymieszać z posiekany ziołami, doprawić do smaku. Roladki polać sosem, podawać z makaronem.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...