Łódeczki z cykorii z łososiem i jajkiem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Łódeczki z cykorii z łososiem i jajkiem

12 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

– 12 jajek ugotowanych na twardo

– 12 plasterków łososia

– 2 cykorie

– 24 zielone oliwki

– pół marynowanego strąka papryki

– łyżka posiekanego szczypiorku

– kilka gałązek koperku

– pół cytryny

– 4 łyżki majonezu

– 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany

– przyprawy: sól, pieprz, estragon, tymianek

Jajka obrać, pokroić wzdłuż na połowy. Listki cykorii umyć i osuszyć, 24 listki cienko posmarować majonezem, na każdym położyć połowę jajka. W żółtka wcisnąć po oliwce. Plasterki łososia przekroić na połowę i owinąć nim połówki jaja, paprykę pokroić w drobną kostkę, wymieszać ze szczypiorkiem. Majonez wymieszać ze śmietaną lub jogurtem, doprawić do smaku ziołami. Na łososiu położyć po łyżce sosu, posypać papryką ze szczypiorkiem, udekorować pozostałymi listkami cykorii i koperkiem, przyozdobić cytryną. Czasem zamiast łososia stosuje plasterki szynki parmeńskiej lub sorrano.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Najpopularniejsi autorzy ostatnich …
Zachwycił mnie Michał Śmielak. Jego znakomite thrillery pochłaniam z wypiekami na twarzy.
Kasowanie negatywnych opinii
To prawda. Klient czy użytkownik, który jest zadowolony z usług, produktów, obsługi przyjmuje...
Dane w chmurze
Trzymam prywatne pliki w chmurze. W pracy póki co mamy dostęp do...
Woda z dystrybutora
Może lepiej byłoby założyć w pomieszczeniu socjalnym filtr na kranówkę i zamiast dokupywać baniaczki,...