Ziemniaki z grilla

12 maja 2010, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 duże, długie ziemniaki
2 łyżki roztopionego masła
ulubione zioła
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki mielonego pieprzu
1 szklanka grubo utartego sera
5 dkg pokrojonego w paseczki boczku
zielona cebulka lub szczypiorek
gęsta, dobra śmietana

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, zalać wrzątkiem, gotować około 10 minut, schłodzić. Tak przygotowane ziemniaki przekroić wzdłuż na ćwiartki, przyprawić solą i pieprzem, posmarować roztopionym masłem wymieszanym z ziołami. Piec przez około 2 minuty na dobrze nagrzanym grillu kilkakrotnie je obracając, przełożyć na aluminiową tackę, posypać serem, piec przykryte drugą tacką aż ser się rozpuści, posypać pozostałymi składnikami i dopiec pod przykryciem. Podawać z dodatkiem gęstej śmietany.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...