Ziemniaki po normandzku

28 lutego 2014,
dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg ziemniaków,15 dag boczku, 2 dag masła, cebula, por, szklanka mleka, szklanka bulionu, pieprz, sól

 

Cebulę i por drobno pokroić, przesmażyć na maśle i dodać pokrojony w kostkę boczek. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry, dodać do smażącej się cebuli z boczkiem i chwilę trzymać na ogniu, cały czas mieszając. Zalać ziemniaki gorącym mlekiem wymieszać z bulionem, przyprawić, solą, pieprzem a następnie gotować na bardzo małym ogniu, aż płyn odparuje. Podawać jako samodzielne danie lub z sadzonymi jajami oraz surówką.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...