Ziemniaki po normandzku

28 lutego 2014, dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg ziemniaków,15 dag boczku, 2 dag masła, cebula, por, szklanka mleka, szklanka bulionu, pieprz, sól

 

Cebulę i por drobno pokroić, przesmażyć na maśle i dodać pokrojony w kostkę boczek. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry, dodać do smażącej się cebuli z boczkiem i chwilę trzymać na ogniu, cały czas mieszając. Zalać ziemniaki gorącym mlekiem wymieszać z bulionem, przyprawić, solą, pieprzem a następnie gotować na bardzo małym ogniu, aż płyn odparuje. Podawać jako samodzielne danie lub z sadzonymi jajami oraz surówką.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...