Nie ma nic lepszego niż lekkie placuszki warzywne z piekarnika – jesz bez wyrzeczeń!

10 kwietnia 2024, dodał: jasmine
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 2 duże porcje):

  • 60g cukinii
  • 30g marchewki
  • 400g ziemniaków
  • 80g cebuli (u mnie dymka)
  • 2 jajka
  • zioła (bazylia, natka pietruszki i co lubicie)
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • u mnie również 100g ugotowanego ryżu

Ryż ugotować w wodzie zgodnie z przepisem z opakowania. Gdy będzie sobie pyrkać na małym ogniu warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce lub wrzucić do robota kuchennego i niech płacze nad cebulą za nas ; ) Gdy wszystko będzie drobno starte, popieprzyć do smaku , odrobinę posolić, dodać ulubione zioła, jaja i 2 łyżki oleju. Wymieszać całość. Nakładać na papier do pieczenia.
Piec w 150stopniach przez około 25minut.

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz