Ziemniaczane ćwiartki pieczone z kolorową papryką

11 listopada 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Duże (najlepiej długie) ziemniaki kroję na 4 ćwiartki, podgotowuję lekko w osolonej wodzie. Potem układam na blasze, podlewam lekko oliwą i układam na nich pokrojoną w paseczki paprykę – czerwoną, żółtą, zieloną.

Takie ziemniaczki wspaniale komponują się ze słodką podpieczoną papryką.

Jest to prosty sposób na lekkie urozmaicenie tego typowego dodatku do mięs.

file1289490185



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.