Ziemniaczane ćwiartki pieczone z kolorową papryką

11 listopada 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Duże (najlepiej długie) ziemniaki kroję na 4 ćwiartki, podgotowuję lekko w osolonej wodzie. Potem układam na blasze, podlewam lekko oliwą i układam na nich pokrojoną w paseczki paprykę – czerwoną, żółtą, zieloną.

Takie ziemniaczki wspaniale komponują się ze słodką podpieczoną papryką.

Jest to prosty sposób na lekkie urozmaicenie tego typowego dodatku do mięs.

file1289490185



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...