Zgłoszenia do konkursu BlogerChef trwają!

18 grudnia 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

II edycja innowacyjnej inicjatywy dla blogerów – konkursu BlogerChef (www.blogerchef.pl) cieszy się niesłabnącym powodzeniem. Zgłoszenia do kolejnych zadań miesięcznych napływają. Poznaliśmy też pierwszych półfinalistów i miejsca pierwszych spotkań z gotowaniem na żywo.

Poznaliśmy pierwszych półfinalistów

Zgłoszenia do pierwszego, listopadowego zadania konkursowego przesłało kilkudziesięciu autorów internetowych kulinarnych pamiętników. Jury pod przewodnictwem znanego szefa kuchni Mirka Drewniaka wyłoniło ośmiu półfinalistów, którzy spotkają się by ugotować swoje popisowe dania na żywo już w styczniu. Wydarzenie odbędzie się 25 stycznia 2014 r w hotelu Szafran**** w Czeladzi k. Katowic (www.hotelszafran.pl) i będzie miało charakter otwarty dla publiczności.

II półfinał w designerskim hotelu

Aktualnie trwa zbieranie zgłoszeń do drugiego zadania konkursowego, którego temat podany został na stronie internetowej konkursu oraz w aplikacji konkursowej znajdującej się na fanpage BlogerChefa (www.facebook.com/blogerchefpl). Blogerzy, których dania jury uzna za najciekawsze, zaproszeni zostaną na weekend pełen emocji do hotelu Poziom 511 Design Hotel**** & SPA w Podzamczu k. Ogrodzieńca na Jurze krakowsko-częstochowskiej (www.poziom511.com). Obiekt zachwyca nie tylko wystrojem, ale także autorską kuchnią Pawła Pyry – szefa kuchni, którego popisowe dania pojawiły się na kolacji podczas finału I edycji konkursu BlogerChef.

BlogerChef w Zamku Dubiecko

Powiększone grono Partnerów medialnych

Do grona Partnerów medialnych konkursu BlogerChef dołączyło kilka znaczących portali internetowych. Należą do nich: www.papaja.pl, www.gotujmy.pl, www.znajdzprzepis.pl i www.ofeminin.pl. Dotychczasowi Partnerzy medialni, portale: www.horeca.pl, www.newsgastro.pl, www.jedzjedz.pl oraz www.urodaizdrowie.pl kontynuują współpracę przy projekcie.

Blogerzy w akcji

Sukcesywny rozwój

Na półfinalistów tegorocznej edycji BlogerChefa czeka jeszcze więcej niespodzianek niż rok wcześniej. Program integracyjny podczas półfinałów zostanie znacząco rozszerzony. Sam konkurs, mimo niezmiennej konwencji, sukcesywnie rozwija się i staje się bardziej rozpoznawalny. Coraz głośniej o nim w radiu i telewizji. W księgarniach całej Polski jest też do kupienia książka z przepisami uczestników I edycji, zatytułowana „BlogerChef. W sieci przepisów”. To idealny prezent na święta dla miłośników blogów kulinarnych!

Jeszcze więcej jeszcze lepszych nagród

Druga edycja konkursu BlogerChef to również większa pula, jeszcze ciekawszych nagród. Nagrodą główną jest marzenie każdego blogera czyli topowy Cooking Chef – rewelacyjny robot kuchenny od Kenwooda. Poza tym wśród upominków dla uczestników znajdziemy doskonały sprzęt kuchenny marki Fiskars oraz niespodzianki od sklepu Home&You. Ponadto zwycięzca konkursu weźmie udział w zaawansowanym kursie fotograficznym ufundowanym przez AkademieFotografi.pl.

Hotel Szafran

Konkurs BlogerChef – innowacyjny konkurs kulinarny skierowany do blogerów. Pierwszy etap obejmuje zgłoszenia internetowe poprzez aplikację na Facebooku. Drugi etap to półfinały z gotowaniem na żywo, w najlepszych w Polsce obiektach hotelowo-restauracyjnych. Do każdego półfinału zostaje zakwalifikowanych ośmiu blogerów, których zadaniem jest przygotowanie swojego autorskiego menu składającego się z dania głównego oraz przystawki bądź deseru. Blogerzy mają na to dokładnie godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Pięciu zwycięzców – finalistów zmierzy się w czerwcu o tytuł BlogerChefa.

Fanpage konkursu: https://www.facebook.com/blogerchefpl

Strona internetowa konkursu: http://www.blogerchef.pl

Patronat honorowy nad konkursem sprawują Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz EURO Toques Polska.

Sponsor strategiczny: Fit&Easy, Jan Niezbędny, OLE!, Serenada, Winiary

Sponsor: Appetita, system jakości QAFP

Partnerzy: żurawina od Bakalland, Kenwood, De’Longhi, Fiskars, Stalgast, Kenolux

Hotele partnerskie: Hotel Szafran****, Poziom 511**** Design Hotel & SPA, Dwór Kombornia Hotel**** & SPA, Hotel**** Bania Thermal & Ski, Hotel**** Zamek Lubliniec

Patronat medialny: Horeca.pl, NewsGastro.pl, JedzJedz.pl, ZnajdzPrzepisy.pl, urodaizdrowie.pl, papaja.pl, gotujmy.pl, znajdzprzepis.pl, ofeminin.pl
Książka BlogerChef-W sieci przepisów

Organizatorzy:

Katarzyna Szatkowska – dietetyk, autorka bloga kulinarnego „W Krainie Smaku” (www.wkrainiesmaku.pl). Zajmuje się organizowaniem wydarzeń kulinarnych, prowadzeniem kulinarnych warsztatów, redagowaniem kulinarnych wydawnictw, artykułów popularnonaukowych i przepisów.

Marek Bielski – twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” (www.DocenPolskie.pl), którego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Selekcją produktów, ich oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz organizacje branżowe.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...