Żeberka z miodem z curry

9 kwietnia 2010,
dodał: ag-ness
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– żeberka wieprzowe 1 kg
– miód płynny 7 łyżek
– musztarda 1 łyżka
– cytryna 1 szt
– curry 1 łyżka
– sól 1 szczypta
– pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Żeberka pokroić na porcje, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 25 minut,
wyjąć, ostudzić. Z cytryny wycisnąć sok. Miód, musztardę, sok i curry
wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Żeberka posmarować z obu
stron marynatą, włożyć do miski, przykryć. Odstawić na 2 godziny do
lodówki. Grillować mięso około 8 minut z każdej strony, podawać z surówkami i pieczonymi ziemniaczkami.

file1270815975



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....