Żeberka z miodem z curry

9 kwietnia 2010,
dodał: ag-ness
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– żeberka wieprzowe 1 kg
– miód płynny 7 łyżek
– musztarda 1 łyżka
– cytryna 1 szt
– curry 1 łyżka
– sól 1 szczypta
– pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Żeberka pokroić na porcje, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 25 minut,
wyjąć, ostudzić. Z cytryny wycisnąć sok. Miód, musztardę, sok i curry
wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Żeberka posmarować z obu
stron marynatą, włożyć do miski, przykryć. Odstawić na 2 godziny do
lodówki. Grillować mięso około 8 minut z każdej strony, podawać z surówkami i pieczonymi ziemniaczkami.

file1270815975



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...