Żeberka z miodem z curry

9 kwietnia 2010, dodał: ag-ness
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– żeberka wieprzowe 1 kg
– miód płynny 7 łyżek
– musztarda 1 łyżka
– cytryna 1 szt
– curry 1 łyżka
– sól 1 szczypta
– pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Żeberka pokroić na porcje, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 25 minut,
wyjąć, ostudzić. Z cytryny wycisnąć sok. Miód, musztardę, sok i curry
wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Żeberka posmarować z obu
stron marynatą, włożyć do miski, przykryć. Odstawić na 2 godziny do
lodówki. Grillować mięso około 8 minut z każdej strony, podawać z surówkami i pieczonymi ziemniaczkami.

file1270815975



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...