Żeberka z miodem z curry

9 kwietnia 2010, dodał: ag-ness
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– żeberka wieprzowe 1 kg
– miód płynny 7 łyżek
– musztarda 1 łyżka
– cytryna 1 szt
– curry 1 łyżka
– sól 1 szczypta
– pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Żeberka pokroić na porcje, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 25 minut,
wyjąć, ostudzić. Z cytryny wycisnąć sok. Miód, musztardę, sok i curry
wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Żeberka posmarować z obu
stron marynatą, włożyć do miski, przykryć. Odstawić na 2 godziny do
lodówki. Grillować mięso około 8 minut z każdej strony, podawać z surówkami i pieczonymi ziemniaczkami.

file1270815975



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...