Stek z serem pleśniowym

9 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Stek grillowany z serem pleśniowym i frytkami

Składniki:
4 szklanki mrożonych frytek karbowanych
4 steki wołowe (bez kości)
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 szklanki rozdrobnionego sera pleśniowego
pieprz i sól
oliwa

Przygotowanie:
Owinąć mrożone frytki w jednej warstwie w folię aluminiową i piec 15 min. (do uzyskania złotego koloru) Posypać pieprzem i solą steki, pokropić oliwą i grillować 3 min. z jednej strony, kilkakrotnie obracając. Pod koniec pieczenia położyć na mięsie ser pleśniowy i grillować jeszcze 3 min. Podawać z ciepłymi frytkami i ulubioną surówką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺