Zdrowa pasta na bazie awokado

21 maja 2011, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 duże awokado (miękkie!)

1 mała czerwona papryka

1 pomidor

pól pęczka natki pietruszki

2 garście listków bazylii

2 łyżeczki bazylii suszonej

1 duży ząbek czosnku

sól

1/4 cytryny

pasta tylko z naturalnych składników, tzn. bez użycia półproduktów, konserwantów, glutaminianu sodu itp.

Awokado obieramy ze skórki, wydrążamy pestkę i wrzucamy do blendera by zrobić z niego jednolitą masę. Jeśli nie mamy blendera możemy pougniatać je widelcem.

Paprykę i pomidora kroimy w drobniuteńką kosteczkę, natkę pietruszki i bazylię siekamy drobniutko lub tak jak ja – wszystko blenderujemy :)

Łączymy składniki, wyciskamy ćwiartkę cytryny, rozgniatamy ząbek czosnku, dodajemy suszoną bazylię, mieszamy całość i dosalamy do smaku.

Podajemy np. na mini waflach kukurydzianych albo ryżowych.

file1306004961



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz