Zapiekanka makaronowa z szynką i mozzarellą

12 sierpnia 2015, dodał: Izabela77

Składniki:

 

– 200 g makaronu kokardki

– 100 g szynki

– 1 cebula

– salami

– 200g tartej mozzarelli

– ser parmezan

– ok. 200 ml przecieru pomidorowego

– sól

– pieprz

– oregano

– bazylia

– oliwa z oliwek

Przygotowanie:

 

Makaron gotujemy al dente w posolonej wodzie. Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie razem z pokrojoną cebulą. Przecier pomidorowy doprawiamy solą, pieprzem, oregano, bazylią i mieszamy z makaronem. Dodajemy podsmażoną szynkę z cebulą i ¾ sera mozzarella. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do naczyń, w których będziemy zapiekać. Górę posypujemy pozostałą mozzarellą, układamy kilka plasterków salami i posypujemy wierzch parmezanem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni ok. 20 minut.

file1396186794



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Oryginalna forma i intrygujący efekt świetlny - teraz w promocyjnej cenie!
Cena:
699 zł
Skutecznie nawilża, pielęgnuje i odżywia skórę, łagodzi podrażnienia
Cena:
98 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Jak leczyć AZS?
używałaś może krochmalu do kąpieli? Jak ja się cieszę, że na niego trafiłam....
Atopowe zapalenie skóry - nowe leki…
Próbowałyście krochmalu? Mój mały atopik to nie raz ma kąpiel z jego dodatkiem, fajnie...
Coraz częstsze bóle nóg
czeste bóle nóg to juz może być zapowiedź zylaków, też tak miałam przez...
wzdęcia
Fakt, przy nawracających często wzdęciach warto udać sie do lekarza.