Zapiekanka Croque Monsieur

24 maja 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 6 kromek lekko czerstwego chleba, ostra musztarda, 6 plastrów sera, 6 plastrów szynki, 5 jaj, 1/2 łyżeczki soli, 80 ml mleka, 4 łyżki startego sera.

Każdą kromkę posmarować musztarda, położyć se4r, szynkę i chleb. Przeciąć tak, aby powstał trójkąt. Umieścić na natłuszczonej blasze (bez zbytniego luzu). Roztrzepać jajka z solą i mlekiem, wylać na kanapki. Przykryć folią. Włożyć na noc do lodówki. Na drugi dzień chleb posypać startym serem, piec ok. 25 min w temp. 200st.

file1306256411



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz