Zapiekane faszerowane ziemniaki

11 września 2013, dodał: faxcooks
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
ok 8 ziemniaków
400g mięsa mielonego
1 cebula
250g śmietany
100g sera żółtego, startego
pieprz
200ml przecieru pomidorowego
czosnek granulowanyGOTUJEMY!
ziemniaki dokładnie czyścimy, by podgotować je w mundurkach

gotujemy około 10 minut, by nie były zbyt miękkie

kroimy cebulkę i podsmażamy na patelni
podgotowane ziemniaki studzimy i obieramy ze skórki
do cebulki dodajemy mięso mielone, smazymy
obrane ziemniaki drążymy- delikatnie, by nie zrobić dziury
do podsmażonego mięsa mielonego dodajemy przecier i pieprz
czas na „sos”, do śmietany dodajemy starty ser, granulowany czosnek oraz pieprz
napełniamy ziemniaki, tak około centymetr wyżej i układamy w naczyniu żaroodpornym
nakładamy naszą „papkę” na ziemniaki
jeśli zostało coś mięsa na patelni mozna dać na boki, zapiekamy w 200oC około 30-40 min- w zależności od mocy piekarnika

SMACZNEGO! :)

file1378897509



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D