Pomysł na danie z ciasta francuskiego i mielonego mięsa

23 marca 2012,
dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
Ostatnio polubiłam ciasto francuskie z biedronki. Miałam w lodówce mięso mielone i warzywa, więc wpadłam na pomysł…

Przygotowanie:

mięso mielone usmażyłam na patelni
do niego dodałam pieczarki, cebulę, paprykę
doprawiłam przyprawami

Ciasto francuskie pokroiłam na kilka kawałków. Rozłożyłam je na blaszce i  zaczęłam wkładać usmażony wcześniej farsz. Posklejałam w różne „esy floresy” ciasto z farszem i wstawiłam do piekarnika na 200 stopni. Pieczenie zajęło ok. 12 min.

Dip:

jogurt grecki (małe opakowanie) wymieszałam z koperkiem i sprasowanym czosnkiem.

Smacznego!!!!



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.