Pomysł na danie z ciasta francuskiego i mielonego mięsa

23 marca 2012, dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
Ostatnio polubiłam ciasto francuskie z biedronki. Miałam w lodówce mięso mielone i warzywa, więc wpadłam na pomysł…

Przygotowanie:

mięso mielone usmażyłam na patelni
do niego dodałam pieczarki, cebulę, paprykę
doprawiłam przyprawami

Ciasto francuskie pokroiłam na kilka kawałków. Rozłożyłam je na blaszce i  zaczęłam wkładać usmażony wcześniej farsz. Posklejałam w różne „esy floresy” ciasto z farszem i wstawiłam do piekarnika na 200 stopni. Pieczenie zajęło ok. 12 min.

Dip:

jogurt grecki (małe opakowanie) wymieszałam z koperkiem i sprasowanym czosnkiem.

Smacznego!!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.