Włoskie spaghetti carbonara

28 marca 2013, dodał: czarrna
Artykuł zewnętrzny

Składniki
30 dkg makaronu spaghetti
10 dkg boczku
1 cebula
3 ząbki czosnku
20 dkg pieczarek
200 ml śmietany 30%
3 jajka
10 dkg żółtego sera
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia

Makaron ugotować al dente. W tym samym czasie cebulę i przeciśnięty czosnek zeszklić na oliwie. Dodać pokrojony boczek i smażyć na małym ogniu około 10 minut.

W tym czasie na osobnej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki. Kiedy odparuje woda, dodać je do cebuli i boczku.

W misce roztrzepać jaja, wymieszać ze śmietaną i startym, żółtym serem. Doprawić sola i pieprzem.

Makaron odcedzić, wrzucić na patelnię z dodatkami i dokładnie wymieszać. Zakręcić gaz pod patelnią, zalać makaron masą ze śmietany i jajek i mieszać aż makaron będzie nim równomiernie pokryty. Ważne, aby jajka się nie ścięły. Podawać posypane świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i listkami tymianku. Smacznego :)

file1364504943



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.