Włoskie spaghetti carbonara

28 marca 2013, dodał: czarrna
Artykuł zewnętrzny

Składniki
30 dkg makaronu spaghetti
10 dkg boczku
1 cebula
3 ząbki czosnku
20 dkg pieczarek
200 ml śmietany 30%
3 jajka
10 dkg żółtego sera
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia

Makaron ugotować al dente. W tym samym czasie cebulę i przeciśnięty czosnek zeszklić na oliwie. Dodać pokrojony boczek i smażyć na małym ogniu około 10 minut.

W tym czasie na osobnej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki. Kiedy odparuje woda, dodać je do cebuli i boczku.

W misce roztrzepać jaja, wymieszać ze śmietaną i startym, żółtym serem. Doprawić sola i pieprzem.

Makaron odcedzić, wrzucić na patelnię z dodatkami i dokładnie wymieszać. Zakręcić gaz pod patelnią, zalać makaron masą ze śmietany i jajek i mieszać aż makaron będzie nim równomiernie pokryty. Ważne, aby jajka się nie ścięły. Podawać posypane świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i listkami tymianku. Smacznego :)

file1364504943



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...