Włoska zupa pappa al pomodoro z pomidorów

5 lipca 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

pppp

2 kg pomidorów lub 4 puszki pomidorów krojonych

cebula

czosnek – 3 ząbki

oliwa z oliwek

sól i czarny pieprz

1 1/4 litra wody lub bulionu warzywnego

ciabatta

1 – 2 łyżeczki cukru brązowego

świeże zioła: bazylia, majeranek

opcjonalnie: ser feta, jogurt

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć wrzątkiem obrać ze skóry, pokroić w kostkę (lub zastosować te z puszki). W dużym garnku z terakoty marki DE SILVA  podgrzać oliwę z oliwek, dodać czosnek i cebulę, pomidory całość chwilkę dusić z dodatkiem bulionu lub wody. Przelać do wysokiego garnka, gotować 25 minut. Na koniec zupę zblendować i przyprawić do smaku. Podawać skropioną oliwą z ciabattą lub jogurtem i serem feta, udekorować ziołami.

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...