Wiosenny chłodnik

12 sierpnia 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: pęczek rzodkiewek, duży ogórek, 2 jajka ugotowane na twardo, 400 ml kefiru, ząbek czosnku, po 2 czubate łyżki koperku i szczypiorku, sól, pieprz.

Ogórka obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rzodkiewkę pokroić w kostkę. Jajka oskubać i posiekać. Wszystko razem połączyć z kefirem. Wymieszać z koperkiem i szczypiorem, doprawić do smaku. Podawać od razu po przygotowaniu najlepiej z młodymi ziemniaczkami.

W upalne dni często przygotowuję różne chłodniki. Ten ma same zalety: jest tani, łatwy i szybki do przygotowania a do tego ma mało kalorii:)

file1344791732



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz