Wieprzowina w sosie musztardowym

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wieprzowina w sosie musztardowym

Delikatne mięsko wyjęte z zupy w sosie.

Czas : 1,5 godziny

Składniki :

0,4 kg chudego mięsa gotowanego z zupy ( od szynki )
1 szklanka słodkiej śmietanki 30%
1 szklanka wody
3 łyżki mąki
2 łyżki masła
3 łyżeczki musztardy sarepskiej
Cukier
Sól

W rondelku roztopić masło. Wsypać mąkę i wymieszać. Po woli wlać wodę zmieszaną ze śmietanką i rozprowadzić mąkę tak by zrobił się kremowy sos. Dodać musztardę. Wymieszać . Doprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Mięso przekroić na 4 kawałki , włożyć do sosu i podgrzać na małym gazie.

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz