Wielki naleśnik z jabłkami w 15 minut

22 stycznia 2018, dodał: beatkaa153
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
kefir 2 łyżki
mąka wg uznania
soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 opakowanie
jabłka 2 sztuki
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Przygotowanie:

Z mleka, kefiru i mąki z sodą zarobić gęste ciasto. Posolić. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i wylać 3/4 ciasta. Opiec jedną stronę i przewrócić. Na opieczonej stronie ułożyć przygotowane jabłka i posypać cukrem waniliowym. Wylać resztę ciasta i wyrównać. Opiec ponownie stronę z jabłkami. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...