Wielki naleśnik z jabłkami w 15 minut

22 stycznia 2018,
dodał: beatkaa153
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
kefir 2 łyżki
mąka wg uznania
soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 opakowanie
jabłka 2 sztuki
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Przygotowanie:

Z mleka, kefiru i mąki z sodą zarobić gęste ciasto. Posolić. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i wylać 3/4 ciasta. Opiec jedną stronę i przewrócić. Na opieczonej stronie ułożyć przygotowane jabłka i posypać cukrem waniliowym. Wylać resztę ciasta i wyrównać. Opiec ponownie stronę z jabłkami. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

 



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.