Wątróbka w śmietanie w 30 min.

4 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Pragnę się podzielić sprawdzonym przepisem mojej mamy na pyszną wątróbkę w sosie śmietankowym.

Do jej przyrządzenia będziemy potrzebować:

40 dag wątróbek z indyka

30 ml rosołu

20 ml kwaśniej śmietany

łyżka masła

olej

2 cebule

łyżeczka mąki

łyżka mielonej papryki

sól, pieprz, ocet

Przygotowanie:

Najpierw wątróbkę oczyszczam z błon, myję a następnie osuszam i kroję w kostkę. Po czym podsmażam ją na patelni z olejem. Cebulkę obieram i kroję w kostkę. I na drugiej patelni szklę ją na maśle. Wsypuję do niej paprykę i mieszam. Następnie wsypuję do niej wątróbki. Całość zalewam rosołem i doprawiam octem oraz przyprawami do smaku. Gotuję 10 min. W tym czasie mąkę rozrabiam ze śmietaną i dodaję do sosu, mieszam i zagotwuję. I tak przygotowane danie podają na ciepło:)

Smacznego:)

file1307190037



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz