Wątróbka w jarzynach

16 kwietnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 70 dag wątróbek drobiowych

– 2 cebule

– 2 pietruszki

– 3 marchewki

– kawałek selera

– 2 ząbki czosnku

– vegeta

– puszka pomidorów

– olej

– liść laurowy

– 3 ziarna ziela angielskiego

– sól, pieprz

 

Wątróbki oczyścić z włókien, pokroić na niewielkie kawałki, na patelni rogrzać olej, smażyc wątróbkę na rumiano. Na drugiej patelni obsmażyć na oleju drobno posiekane jarzyny oraz czosnek starty. Dodać ziele angielskie i liście laurowe, posypać vegeta do smaku. Po około 15 minutach smażenia dodać pomidory z puszki i obsmażoną wątróbkę, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...