Wątróbka w jarzynach

16 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 70 dag wątróbek drobiowych

– 2 cebule

– 2 pietruszki

– 3 marchewki

– kawałek selera

– 2 ząbki czosnku

– vegeta

– puszka pomidorów

– olej

– liść laurowy

– 3 ziarna ziela angielskiego

– sól, pieprz

 

Wątróbki oczyścić z włókien, pokroić na niewielkie kawałki, na patelni rogrzać olej, smażyc wątróbkę na rumiano. Na drugiej patelni obsmażyć na oleju drobno posiekane jarzyny oraz czosnek starty. Dodać ziele angielskie i liście laurowe, posypać vegeta do smaku. Po około 15 minutach smażenia dodać pomidory z puszki i obsmażoną wątróbkę, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...