Wątróbka w jarzynach

16 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 70 dag wątróbek drobiowych

– 2 cebule

– 2 pietruszki

– 3 marchewki

– kawałek selera

– 2 ząbki czosnku

– vegeta

– puszka pomidorów

– olej

– liść laurowy

– 3 ziarna ziela angielskiego

– sól, pieprz

 

Wątróbki oczyścić z włókien, pokroić na niewielkie kawałki, na patelni rogrzać olej, smażyc wątróbkę na rumiano. Na drugiej patelni obsmażyć na oleju drobno posiekane jarzyny oraz czosnek starty. Dodać ziele angielskie i liście laurowe, posypać vegeta do smaku. Po około 15 minutach smażenia dodać pomidory z puszki i obsmażoną wątróbkę, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz