Wątróbka drobiowa na jabłku

13 lutego 2011,
dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 40 dag wątróbki drobiowej
  • 1 duże jabłko
  • olej+masło do smażenia
  • mąka, sól, pieprz

Wątróbkę umyć i osuszyć dokładnie. Na patelni rozgrzać olej z łyżeczką masła. Wątróbkę otoczyć w mące i smażyć.Stopień wysmażenia zależy od upodobań – ja lubię mocno wysmażoną.Wątróbkę zdjąć a na pozostałym tłuszczu króciutko obsmażyć pokrojone w plastry jabłka.Ułożyć na talerzu jabłka a na nich wątróbkę.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...