Wątróbka cielęca duszona z borowikami

15 września 2012, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

składniki na 5 porcji:

1 kg wątróbki cielęcej

250ml słodkiej śmietanki 30%

0,5 borowików

50 ml białego wytrawnego wina

2 ząbki czosnku

4 gałązki świeżego tymianku

3 szalotki

sól ,pieprz  i oliwa

1 łyżka masła

Wątróbkę oczyszczamy,kroimy w plastry, a następnie marynujemy w oliwie tymianku i plastrach czosnku. Grzyby kroimy w grubą kostkę,natomiast cebulę i czosnek siekamy.Przesmażamy grzyby z czosnkiem i szalotką,zalewamy winem i odparowujemy. Dodajemy śmietankę i tymianek,doprawiamy solą i pieprzem. Zamarynowaną wątróbkę przesmażamy krótko na patelni na złoty kolor,a następnie polewamy duszonymi prawdziwkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...