Waniliowa Panna Cotta

9 maja 2012, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1 laska wanilii
  • 350 ml śmietanki kremówki
  • 150 ml mleka 3,2%
  • 80 g cukru

Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut żeby napęczniała. Do garnuszka wlać śmietanę kremówkę, mleko, dodać cukier, ziarenka wanilii (wyskrobane z laski wanilii) . Mieszając doprowadzić do zagotowania i szybko odstawić z ognia. Dodać namoczoną żelatynę i energicznie mieszać, aż cała żelatyna się rozpuści.Panna Cotte przelać do miseczek/filiżanek. Odstawić do wystudzenia. Po ostudzeniu miseczki/filiżanki przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki do stężenia.Deser można podawać ze świeżymi owocami, musem owocowym, z syropem klonowym lub startą czekoladą.

file1336542213



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...