Udka kurczaka w miodzie i sosie porzeczkowym

6 września 2018, dodał: coolinarna

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • pół szklanki miodu
  • pół szklanki musztardy (ja wzięłam Sarepską)
  • sos porzeczkowy (zrobiłam go z porzeczek mrożonych zmiksowanych z cukrem i sosem balsamicznym)
  • majeranek, czosnek, sól, pieprz

Kurczaka natrzeć czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, marynatę przygotować z miodu i musztardy w stosunku 1:1, mięso zalać marynatą i  odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut, podawać na zmiksowanym sosie porzeczkowym. Połączenie drobiu z porzeczkami jest genialne!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Krystalicznie czysta woda
Cena:
799,99 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Monitoring otoczenia domu-Wifi onli…
Witajcie. chcę założyć na wiosnę w domku na wsi monitoring. Monitoring musi być bezprzewodowy,...
Jak przeżyć za niewielkie pieniądze…
Ja kupuję często w akcjach promocyjnych typu 3 w cenie 2, oczywiście...
dobra lokówka
ja niedawno sobie kupiłam z babyliss automatyczną z sensorem temperatury, fajne...
Powiększanie oraz wypełnianie ust
efekt jest od razu, lekka opuchlizna jest ale po kilku dniach schodzi :)