Udka kurczaka w miodzie i sosie porzeczkowym

6 września 2018, dodał: coolinarna

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • pół szklanki miodu
  • pół szklanki musztardy (ja wzięłam Sarepską)
  • sos porzeczkowy (zrobiłam go z porzeczek mrożonych zmiksowanych z cukrem i sosem balsamicznym)
  • majeranek, czosnek, sól, pieprz

Kurczaka natrzeć czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, marynatę przygotować z miodu i musztardy w stosunku 1:1, mięso zalać marynatą i  odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut, podawać na zmiksowanym sosie porzeczkowym. Połączenie drobiu z porzeczkami jest genialne!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Technologia żywej wody "Living Water Technology"
Cena:
390 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

łupież i łuszczyca
Odpowiednia częstość + odpowiednia pielęgnacja + odpowiednie kosmetyki = sprzet-fryzjerski.pl/blog/prawidlowa-pielegnacja-wlosow-lupiezem.html Wiadomo -...
Fryzjerki w bikini
Szowinizm pełną gębą! A już myślałam, że wyrośliśmy z tego raczkującego kapitalizmu, który...
Wszy u fryzjera
Nie no, chyba żart! Dla mnie to tam wszystko na tyle często myte...
Sklepy z tańszymi świecami zapachow…
Polecam Yooka, są doskonałe jakościowo!