Udka kurczaka w miodzie i sosie porzeczkowym

6 września 2018, dodał: coolinarna

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • pół szklanki miodu
  • pół szklanki musztardy (ja wzięłam Sarepską)
  • sos porzeczkowy (zrobiłam go z porzeczek mrożonych zmiksowanych z cukrem i sosem balsamicznym)
  • majeranek, czosnek, sól, pieprz

Kurczaka natrzeć czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, marynatę przygotować z miodu i musztardy w stosunku 1:1, mięso zalać marynatą i  odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut, podawać na zmiksowanym sosie porzeczkowym. Połączenie drobiu z porzeczkami jest genialne!


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Sprawdź na bielizna9.com!
Cena:
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Pasty curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie
Cena:
12,99 zł
Naturalna witamina C
Cena:
139 zł
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Tania apteka
W aptekach internetowych zazwyczaj jest taniej :D a na tej stronie można znaleźć informacje...
suplementy diety
Czy są suplementy na podstawie imbiru ?
Na Zanzibar?
Szukam kogoś, kto kto ma był: logostour.pl/kraje/zanzibar Skład wycieczki wydaje się być wymarzony. Zawsze chcieliśmy zobaczyć...
Ekskluzywne ciuchy - gdzie?
dokładnie i to jeszcze czasem w fajnej cenie :P