URODA I ZDROWIE

Udka kurczaka w miodzie i sosie porzeczkowym

6 września 2018, dodał: coolinarna

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • pół szklanki miodu
  • pół szklanki musztardy (ja wzięłam Sarepską)
  • sos porzeczkowy (zrobiłam go z porzeczek mrożonych zmiksowanych z cukrem i sosem balsamicznym)
  • majeranek, czosnek, sól, pieprz

Kurczaka natrzeć czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, marynatę przygotować z miodu i musztardy w stosunku 1:1, mięso zalać marynatą i  odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut, podawać na zmiksowanym sosie porzeczkowym. Połączenie drobiu z porzeczkami jest genialne!


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wybór prezentu
Znacie jakieś ciekawe strony na których można znaleźć inspiracje dotyczące prezentów na różne okazje?...
Cera wrażliwa i naczynkowa - jakie …
Dziewczyny zamiast testowac kosmetyki drogeryjne, polecam wybrać się do apteki i sprawić sobie Niverosin....
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
koleżanka mi poleciła fajną pomadkę ochronną do ust oeparol, spodobała mi się ta pomadka,...
Sposób na to, jak schudnąć w 1,5 mi…
Odwieczny problem: jak szybko i skutecznie zrzucić zbędne kilogramy...Raz na zawsze. Bez efektu...