Udka kurczaka w miodzie i sosie porzeczkowym

6 września 2018, dodał: coolinarna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • pół szklanki miodu
  • pół szklanki musztardy (ja wzięłam Sarepską)
  • sos porzeczkowy (zrobiłam go z porzeczek mrożonych zmiksowanych z cukrem i sosem balsamicznym)
  • majeranek, czosnek, sól, pieprz

Kurczaka natrzeć czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, marynatę przygotować z miodu i musztardy w stosunku 1:1, mięso zalać marynatą i  odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut, podawać na zmiksowanym sosie porzeczkowym. Połączenie drobiu z porzeczkami jest genialne!



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...