Udka kurczaka w miodzie i sosie porzeczkowym

6 września 2018, dodał: coolinarna

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • pół szklanki miodu
  • pół szklanki musztardy (ja wzięłam Sarepską)
  • sos porzeczkowy (zrobiłam go z porzeczek mrożonych zmiksowanych z cukrem i sosem balsamicznym)
  • majeranek, czosnek, sól, pieprz

Kurczaka natrzeć czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, marynatę przygotować z miodu i musztardy w stosunku 1:1, mięso zalać marynatą i  odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut, podawać na zmiksowanym sosie porzeczkowym. Połączenie drobiu z porzeczkami jest genialne!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Oryginalna elegancja - różowe złoto i kwiatowe motywy na tarczy!
Cena:
390 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Modelowanie ciała
ja chodzilam na modelowanie ciala ultraformer. wiadomo, ze trzeba wlozyc nieco wiecej wysilku...
Botox na zmiany trądzikowe
Pierwsze slysze, zeby lekarz zalecal botoks na trądzik. W pierwszej kolejnosci powinnas isc do...
Wybielanie skóry
Hmmm, nie wiem czy chcesz wybielic cala skore? Czy po prostu rozjasnic...
Dzień ojca
Super prezentem jest taki kosz z pysznościami