URODA I ZDROWIE

Udka kurczaka w miodzie i sosie porzeczkowym

6 września 2018, dodał: coolinarna

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • pół szklanki miodu
  • pół szklanki musztardy (ja wzięłam Sarepską)
  • sos porzeczkowy (zrobiłam go z porzeczek mrożonych zmiksowanych z cukrem i sosem balsamicznym)
  • majeranek, czosnek, sól, pieprz

Kurczaka natrzeć czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, marynatę przygotować z miodu i musztardy w stosunku 1:1, mięso zalać marynatą i  odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut, podawać na zmiksowanym sosie porzeczkowym. Połączenie drobiu z porzeczkami jest genialne!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

karmienie mlekiem modyfikowanym
Niestety nie każda kobieta jest w stanie karmić piersią. Ja nie posiadałam dobrej jakości...
Warszawa
Szkoda że jestem z Janek bo chętnie bym się wybrała...
Markowe buty
Ja poluję na oferty prywatne na olx, bo czasem ktoś pozbywa się nowych...
Nagła obojętność faceta
Albo taka gra, żeby spradzić czy kobiecie zależy i czy będzie się narzucała. Niektórzy...