Truskawkowe tiramisu

16 maja 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 0.5 kg serka mascarpone
  • 100g cukru pudru
  • 1 opakowanie mrożonej „Truskawki” POLTINO
  • 4 żółtka
  • 2 białka
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 2 mocnej kawy ( espresso)
  • 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego

Przygotowanie:

  • Mleko w puszcze wrzucamy do wody i gotujemy 2 godziny, po ugotowaniu przestudzić otworzyć puszkę i sos toffi gotowy
  • MASA: Truskawki rozmrażamy miksujemy i przecieramy przez drobne sito, żółtka miksujemy z cukrem pudrem aż do uzyskania jasnej aksamitnej masy, dodajemy powoli ser truskawki cały czas mieszając, ubitą na sztywno pianę powoli dodajemy do powstałej masy mieszając łyżką  (nie mikserem) gotową masę schładzamy przez około 15 min.
  • Na blaszkę układamy warstwę biszkoptów nasączmy je kawą, na to nakładamy cienką warstwę masy, następnie znowu biszkopty nasączone kawą, masę… cisto kończymy masą na wierz polewamy sosem toffi w wstawiamy do lodówki na 12 godzin.

źródło: www.poltino.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...