Truskawki w szampanie

1 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

1 kg truskawek

– szklanka cukru

– sok z całej cytryny

– szklanka szampana

 

 

 Z pozbawionych szypułek, umytych i odsączonych truskawek odkładamy najładniejsze i niezbyt duże, które należy położyć na dnie pucharków.

Pozostałe wraz z cukrem wrzucamy do malaksera i ubijamy, aż powstanie jednolity puch, do którego dodajemy, lejąc bardzo powoli i cały czas ubijając szampana. Gdy składniki sie połączą, rozlewamy płyn do pucharków z truskawkami i od razu podajemy – najlepiej z wysoką, koktajlową łyżeczką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...