składniki:
4 kawałki chleba tostowego
2 jajka całe
sól
pieprz
mleko
woda mineralna 1 łyżka
opcjonalnie: szczypiorek

wykonanie:
W większym naczyniu rozbełtać mleko z odrobiną wody gazowanej z jajkami, posiekanym szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Chleb tostowy maczać  z obu stron w substancji i smażyć na maśle klarowanym po minucie z każdej strony.
Można serwować z keczupem, świeżym pomidorem itp.
 
         
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    
 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          