Torcik budyniowy z owocami
Składniki: 1 l mleka, 3 budynie waniliowe, 15 dag cukru, 1,5 opak. okrągłych biszkoptów (ok. 200g), kilka łyżek dżemu truskawkowego, 30 dag truskawek, 3 brzoskwinie.
Dno tortownicy o śr. 24cm wyłożyć biszkoptami. Na mleku z cukrem ugotować budynie. Mieszając, trochę je przestudzić. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w ćwiartki. Brzoskwinie obrać ze skóry, również pokroić na małe cząstki. Osączyć na sicie. Przygotowane biszkopty zalać porcją budyniu. Następnie równomiernie rozłożyć pokrojone owoce. Pozostałe biszkopty posmarować dżemem i sklejać po dwa. Ułożyć na owocach. Na koniec całość zalać resztą budyniu. Wstawić na noc do lodówki, by całkowicie stężało. Udekorować owocami.
Torcik bardzo łatwy i lekki, także dla naszej kieszeni:)