Tofu z warzywami z patelni

2 marca 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • jedna główka kapusty pak choi ( chińska )
  • jedna mała zielona cukinia
  • kawałek papryki czerwonej
  • ser sojowy tofu kostka ( ok.250 gram )
  • garść pestek słonecznika łuskanego
  • sos sojowy o obniżonej zawartości tłuszczu
  • oliwa z oliwek extra virgin
To potrawa idealna dla osób chcących zrzucić trochę zbędnych kilogramów.Nie trzeba się głodzić , ważne jest dobranie odpowiednich składników tak , abyśmy mieli dostarczone wszystkie wartości odżywcze w  ciągu dnia:) Myjemy warzywa , osuszamy i kroimy w cienkie plasterki.Tofu kroimy w kostkę.W woku rozgrzewamy oliwę z oliwek , wrzucamy warzywa i podsmażamy do momentu aż warzywa odrobinę zmiękną.Następnie dodajemy tofu i słonecznik , dokładnie mieszamy i  dosmażamy dalej zmniejszając ogień.Na końcu dodajemy sos sojowy.Smacznego

file1267525165



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...