Tilapia z ,, zieloną kołderką ,,

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Tilapia z ,, zieloną kołderką ,,

Delikatna rybka obłożona ogórkową ,, kołderką „

Czas : 20 minut

Składniki :

2 filety Tilapii ( wielkość zależy od tego jakie porcje są potrzebne )
sok z cytryny
pieprz mielony
1 mały ogórek
1 kiwi
1 łyżka pokrojonego koperku
2 łyżki ziaren prażonego słonecznika ( solony- łuskany )
2 łyżki masła
1 łyżka oleju + 1 łyżeczka
sól
1 łyżka maki

Rybę skropić sokiem z cytryny , posolić , popieprzyć , oprószyć mąką i usmażyć na maśle z olejem na rumiano. W tym czasie na drugiej małej patelence rozgrzać łyżeczkę oleju. Wrzucić na tłuszcz utartego na jarzynowej tarce ( grube oczka ) ogórka ( ze skórką ), pokrojony koper, słonecznik i obrane i pokrojone w kawałki kiwi .Smażyć 2 minuty mieszając . Doprawić do smaku solą , pieprzem, sokiem z cytryny .
Podawać rybę obłożoną ,, zieloną kołderką „ z ziemniakami z wody i surówką .

 

nadesłała: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

HCV się rozprzestrzenia
Według danych WHO na przewlekłe zapalenie wątroby typu C choruje już 50 milionów...
Jak zepsuć sobie związek?
Podobno to 5 najczęstszych sposobów na nieudany związek: 1. Idealizowanie - poddawanie się magii...
Czy zlikwidują kasy samoobsługowe?…
Kasy samoobsługowe wprowadza coraz więcej polskich sklepów, jednak zagraniczne sieci coraz częściej podejmują...
Zaostrzenie przepisów dot. handlu t…
Unijny System Track&Trace, czyli System Śledzenia Ruchu i Pochodzenia Wyrobów Tytoniowych ma służyć zapobieganiu...