Tatar ze śledzia podawany z rukolą i warzywami. konkurs Rolnik

20 marca 2015, dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

Składniki

 

  • 4 filety śledziowe
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 cebula czerwona
  • 3 ogórki kiszone
  • rukola
  • cytryna
  • oliwa z oliwek
  • 4 jajka na twardo
  • Sól, pieprz do smaku

Wykonanie
Oczyszczone filety śledziowe dokładnie myjemy osuszamy, następnie kroimy w drobną kostkę. Pokrojone śledzie wkładamy do miski. Cebulę białą kroimy w podobną kosteczkę jak śledzie, dodajemy do śledzi dokładnie mieszamy. Całość skrapiamy oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, Doprawiamy do smaku pieprzem, solą Paprykę rozkroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien, skórki pokroić w drobną kostkę. Cebulę i ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę. Śledzie wymieszać ogórkami, wymieszać. Z masy warzywno-śledziowej, uformować (nie)wielkie porcje. Podanie Na talerzu formujemy niewielki dowolny kształt, dekorujemy jajkiem na twardo, rukolą cebulką czerwoną, świeżymi ziołami

file1426680556



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz