Zupa z kalarepy i fenkułu

20 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • 2 litry wywaru z mięsa (z liśćmi laurowymi, pieprzem i zielem angielskim)
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 fenkuł
  • 3 cebule
  • 2 kalarepy
  • 1 marchewka
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

1. Zagotowujemy wywar z mięsa

2. Pietruszkę, seler, fenkuł, kalarepę i marchew myjemy, kroimy na kawałki i dodajemy do wywaru

3. Cebulę obieramy, myjemy, szatkujemy i dodajemy do wywaru

4. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

file1426879052

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Narząd najszybciej się starzejący.…
Przełom w leczeniu wielu chorób? Który narząd najszybciej się starzeje? Wyjątkowo szybkie starzenie...
13 emerytura do zwrotu? - kto będzi…
Oznacza to, że osoby na wcześniejszej emeryturze mogą dorabiać bez żadnych konsekwencji dla pomniejszenia...
Fotowoltaika - największy problem r…
Jeszcze żeby rozwiązali problem wysokich cen paneli :)
Polacy w czołówce umieralności na r…
Inna sprawa, że nie dba się o profilaktykę, wystarczy spojrzeć, co kupują ludzie...