Tarta z jabłkami z aromatycznym cynamonem i waniliowym budyniem

18 marca 2013, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 300 g mąki z kłoskiem krupczatkę Gdańskie Młyny
  • 200 g masła Ekstra Osełka MLEKOVITA
  • 100 g cukru pudru
  • 2 większe jabłka
  • cynamon P.H.U Konrad
  • 2,5 łyżki cukru trzcinowego Sante
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego Libella
  • 0,5l mleka UHT 2% tł. WYPASIONE MLEKOVITA
  • przyprawę do kaw i deserów Kamis

Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać i połączyć z masłem oraz cukrem pudrem. Wyrobić dokładnie ciasto. Schłodzić w lodówce co najmniej 30 minut. Budyń zagotować w mleku. Formę na tartę wysmarować dokładnie masłem, równomiernie rozłożyć ciasto, po nakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, obciążyć, np. fasolą i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 8 minut. Następnie zdjąć papier i ponownie piec przez kolejne 8 minut. Na tak podpieczone ciasto wyłożyć pokrojone w cienkie plastry jabłka. Cukier wraz z cynamonem wymieszać ze sobą i posypać jabłka. Całość zalać budyniem i piec ok. 30 minut. Po upieczeniu posypać przyprawą do kaw i deserów.

 

Smacznego!www.corculinari.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Problemy w okazywaniu emocji
Nie ma czegoś takiego jak problem w okazywaniu emocji, tylko nabyte blokady, które można zlikwidować...
Zalecenia C40 Cities - co o nich my…
Korzystajmy z mięsa i aut dopóki można ;) Znajomy dentysta już szuka możliwości osiedlenia...
Czy da się przeżyć za 10 zł dzienni…
Czasem można się ograniczyć, ale ja szczerze mówią nie umiałabym długo przeżyć bez mięsa,...
Czy da się przeżyć za 10 zł dzienni…
Znalazłam artykuł, gdzie ktoś opisywał, co kupił na całodzienne wyżywienie i ciekawe, że wydał...