Tarta z brzoskwiniami

19 lipca 2012,
dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1342692104
Ciasto:

180 g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 jajko
2 łyżeczki cukru waniliowego
100 g masła
20 g płatków migdałowych

Masa budyniowa:

4 jajka
2 łyżeczki cukru waniliowego
80 g cukru
250 g śmietany kremówki
60 g budyniu śmietankowego lub waniliowego
puszka brzoskwiń w syropie (850ml.)

Ciasto:

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia,solą,jajkiem i cukrem waniliowym, miękkim masłem i płatkami migdałowymi.Całość dokładnie
wyrobić, schłodzić w lodówce przez 30 minut.

Brzoskwinie odsączyć i pokroić w półplasterki.

Masa budyniowa:

Jajka utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym,śmietaną kremówką i budyniem.

Ciasto rozwałkować na krążek.Umieścić w wyłożonej papierem do  wypieków okrągłej formie o średnicy 24 cm. Spód gęsto po nakłuwać
widelcem. Następnie obłożyć brzoskwiniami.Polać masą budyniową.
Wstawić do nagrzanego piekarnika,piec 45-50 minut w temp. 190 stopni.Wystudzić i posypać cukrem pudrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...