Tarta z brzoskwiniami

19 lipca 2012, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1342692104
Ciasto:

180 g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 jajko
2 łyżeczki cukru waniliowego
100 g masła
20 g płatków migdałowych

Masa budyniowa:

4 jajka
2 łyżeczki cukru waniliowego
80 g cukru
250 g śmietany kremówki
60 g budyniu śmietankowego lub waniliowego
puszka brzoskwiń w syropie (850ml.)

Ciasto:

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia,solą,jajkiem i cukrem waniliowym, miękkim masłem i płatkami migdałowymi.Całość dokładnie
wyrobić, schłodzić w lodówce przez 30 minut.

Brzoskwinie odsączyć i pokroić w półplasterki.

Masa budyniowa:

Jajka utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym,śmietaną kremówką i budyniem.

Ciasto rozwałkować na krążek.Umieścić w wyłożonej papierem do  wypieków okrągłej formie o średnicy 24 cm. Spód gęsto po nakłuwać
widelcem. Następnie obłożyć brzoskwiniami.Polać masą budyniową.
Wstawić do nagrzanego piekarnika,piec 45-50 minut w temp. 190 stopni.Wystudzić i posypać cukrem pudrem.