Tarta włoska porowo-paprykowa

11 listopada 2013, dodał: plomien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 żółtka
  • 20 dag margaryny
  • Szczypta soli i cukru

Nadzienie:

  • 2 pory, olej
  • 1 papryka czerwona
  •  1 szklanka śmietany 22%
  • 10 dag żółtego sera
  • 2 jajka i 2 białka
  • 10 oliwek
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

  • Z podanych składników  przygotuj kruche ciasto. Schłódź.
  • Pory oczyść, posiekaj, przesmaż na 2-3 łyżkach oleju. Umyj, usuń gniazda nasienne  i pokrój w paseczki czerwoną paprykę.
  • Śmietanę wymieszaj z jajkami i białkami. Dodaj starty ser. Dopraw solą i pieprzem.
  • Schłodzonym ciastem wylep formę na tartę. Wlej masę jajeczną. Rozłóż przesmażone pory, paprykę i oliwki. Wstaw do piekarnika i piecz około 40 minut w 180 stopniach.

file1384202293



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.