Tagliatelle z kurkami i tymiankiem

3 września 2012, dodał: mojetworyprzetwory
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • makaron tagliatelle – 5-6 gniazd
  • 4 garście czystych i umytych kurek
  • niepełna garść świeżo zerwanego tymianku
  • 4 łyżki masła
  • świeżo zmielony pieprz
  • świeżo zmielona sól morska

Przygotowanie:

  • makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, zlać, odcedzić, polać odrobiną oleju, wymieszać – robię tak, żeby się nie posklejał
  • na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, dodajemy kurki, podduszamy na średnim ogniu około 4-5 minut ciągle mieszając
  • dodajemy makaron, smażymy 2-3 minuty – ciągle mieszamy, posypujemy tymiankiem
  • wykładamy na talerze, przyprawiamy świeżo zmieloną solą i pieprzem – ten zawsze sypię na makaron i naokoło niego

file1346668761



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz