Szybkie brownie z bananów
Artykuł zewnętrzny
Błyskawiczne i niezwykle proste brownie na bazie bananów, bez maki, cukru i jajek czyli dla łasuchów, którzy wiecznie są na diecie. Jeśli ktoś mówi, że słodycze i ciasta są niezdrowe to jest w błędzie i chyba nigdy nie kosztował tego smakowitego brownie. Ciasto jest pulchne, a jego słodycz pochodzi z owoców. Możne je udekorować orzechami, bananem, żurawiną, wiórkami itp.
składniki:
3 dojrzałe banany
130 gram masła orzechowego
2 łyżki kakao
1/3 siekanej czekolady gorzkiej
owoce lub orzechy do dekoracji
Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy masło orzechowe i kakao. Masę wylewamy do niewielkiej keksówki, posypujemy czekoladą, orzechami i np. malinami. Pieczemy dość krótko bo około 30 minut w temp. 180 stopni. Można serwować ze skyrem.