Szybki piernik na miodzie

17 października 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– paczka margaryny
– 20 dag cukru
– 20 dag miodu
– 4 jaja
– proszek do pieczenia
– bakalie
-przyprawa piernikowa

Margarynę utrzeć z cukrem i miodem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem i przyprawą piernikową. Dodać rodzynki i np. orzechy, daktyle suszone, śliwki suszone obtoczone w mące oraz skórkę pomarańczową. Na sam koniec dodać ubitą pianę z białek i piec około 50 minut w temp. 180 stopni C. Ja podaję piernika w polewie czekoladowej, którą robię z czekolady gorzkiej na pół z mleczną, odrobiny mleka i masła.

Zobacz również:

  1. Świąteczne przepisy na pierniki
  2. Wszystkie słodkości czytelników
  3. Najlepsze imprezowe sałatki
  4. Czekolada dobra dla serca



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...