Szparagi z wasabi | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Szparagi z wasabi

21 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:aspar2

2 pęczki zielonych szparagów, każdy o wadze około 375 g
sól
1 pęczek szczypiorku
1 – 2 łyżki prażonych ziaren sezamu, do dekoracji (opcjonalnie)
kawałek świeżego korzenia imbiru
4 łyżki sosu sojowego
sok z 1 cytryny
½ – 1 łyżeczka wasabi do smaku
90 ml oleju sojowego lub innego oleju roślinnego

Przygotowanie:

Odciąć zdrewniałe końce szparagów, a następnie oskrobać i przeciąć każdy na 3 równe części. Gotować szparagi w osolonej wrzącej wodzie ok. 3-5 min. Przelać zimną wodą i pozostawić do wyschnięcia na papierze. Obrać imbir, zetrzeć go do miseczki i dodać sos sojowy, sok z cytryny i ½ łyżeczki wasabi. Wymieszać dobrze razem, a następnie dodać olej i też wymieszać. Pokroić cebulę i dodać z sosem do szparagów. Posypać sezamem. Podawać w temperaturze pokojowej.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...