URODA I ZDROWIE

Szparagi w cieście

16 maja 2011, dodał: Alfa i Omega

składniki:

– 12 białych szparagów
– sól, pieprz, cukier
– 2 dymki
– 1 owoc mango
– 10 dag truskawek
– łyżka musztardy miodowej
– 3 łyżki octu
– 6 łyżek oleju
– 8 dag parmezanu
– 3 jajka
– 5 łyżek mąki
– 500 ml oleju

Szparagi umyć, obrać i odciąć końcówki. Zagotować litr wody ze szczyptą soli i cukru, gotować szparagi 7 minut. Cebulki pokroić w talarki, mango obrać i pokroić w kostkę, truskawki tez pokroić w kosteczkę. Musztardę miodową utrzeć z octem i odrobiną oleju, dodać dymkę, mango oraz truskawki. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Parmezan zetrzeć na tarce i utrzeć z jajkami i 4 łyżkami mąki na gładkie ciasto. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostała mą wysypać na talerz. Rozgrzać 500 ml oleju, dobrze osączone szparagi panierować najpierw w mące a następnie zanurzać w cieście. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor około 3 minuty. Przełożyć na talerze, polać odrobina sosu, resztę sosu podawać oddzielnie.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mikrofalówka?
Racja, a do tego pożera prąd - ja nie używam jej...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
Ostrzegam przed oszustwami typu sprzedaż leku na koronawirusa (bo go jeszcze nie ma!), ostatnio...
Czy stosował ktoś produkty konopne?…
Tylko jak sprawdzić, czy dany produkt jest naprawdę cenny zdrowotnie a nie tylko nazwany...
oszczędzanie ;)
Promocje też są fajne, ja kupiłam ostatnio w lidlu taniej kaszę gryczaną,...