URODA I ZDROWIE

Szaszłyki z łososiem i ananasem

11 września 2015, dodał: Redakcja

szaszlyki_z_lososiem_i_ananasem_Index_Food_

Składniki (8 szaszłyków):

  • 200 g ananasa

  • 250 g filetu z łososia

  • 40 listków mięty

  • 3 gałązki tymianku

  • 3 gałązki kopru

  • 3 g różowego pieprzu

  • 30 ml oliwy z oliwek Olitalia

  • 30 ml soku z cytryn Limmi

  • sól


Sposób przygotowania:

  • Pokrój ananasa w kostki równej wielkości (około 3 cm).

  • Oczyść filety łososia, obierz ze skóry i pozbądź się ewentualnych ości. Pokrój rybę w kostki równej wielkości, takie jak wcześniej przygotowane kostki ananasa.

  • Przygotuj marynatę: listki tymianku i kopru posiekaj bardzo drobno. Zmieszaj z oliwą i sokiem z cytryn Limmi. Dodaj zmielony pieprz oraz sól. Marynatę wstaw do lodówki.

  • Przygotuj szaszłyki: na długie drewniane wykałaczki bądź specjalne metalowe patyczki nadziewaj na przemian listki mięty, kostki ananasa oraz łososia. Przygotowane szaszłyki umieść w naczyniu i polej schłodzoną marynatą. Potrawę przykryj folią aluminiową i schłodź w lodówce przez 2 godziny.

  • Schłodzone szaszłyki podsmażaj na patelni na małym ogniu przez około minutę z każdej strony.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Słodkości na święta :)
Na święta dla dzieci najlepsze są pierniczki, a jeszcze lepiej jak upieką je same...
tworzymy opowiadanie - zabawa
I nagle w Honolulu pojawiła się jednostka antyterrorystów, która chciała porwać feministki...
Jak regenerować włosy po farbowaniu…
Najlepiej zastosować olejowanie, nic tak nie odżywia włosów!
Trądzik
Najważniejsze to nie dotykać często twarzy brudnymi rękami, nie wyciskać wągrów.