Szaszłyki

14 kwietnia 2010,
dodał: ANECIK1980
Artykuł zewnętrzny
  • 0,5 kg schabu karkowego
  • 0,5 kg fileta z kurczaka
  • 0,5 kg schabu środkowego
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 5-7 szt pieczarek
  • 2 cebule
  • sól, pieprz, grill
  • patyczki do szaszłyków
  • Mięso kroimy w cienkie plastry ( po ok 0,5-1,00 cm), posypujemy solą, pieprzem i przyprawą grill. Warzywa kroimy na małe kawałki – tak jak widać na zdjęciu, zaś cebulę wybieramy raczej mniejszą i kroimy w plasterki.

    Nabijam na patyczki kolejno składniki tak by szaszłyki zaczynały się i kończyły papryką.
    Grillujemy grillujemy ok 50 minut często przekręcając.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Samotne wakacje - jak je spędzić?
    Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
    Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
    O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
    Problemy z roślinkami
    Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
    horoskopy, wróżby
    A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...